Ce sunt tag-urile H1, H2, … ? Cum să le analizați și să le optimizați? Îți explic cum să le folosesti pentru a îmbunătăți SEO-ul site-ului tău.
În acest ghid cuprinzător vom vedea cum trebuiesc utilizate etichetele Hn pentru a îmbunătăți SEO-ul unui site web.

Ce sunt etichetele H1,… H6?

Exista 6 etichete (tag-uri HTML) de tipul Hn: H1, H2, H3, H4, H5 si H6. Ele sunt folosite pentru a adăuga titluri în textele dvs. și pentru a vă prioritiza conținutul. Pentru simplitate și pentru a vorbi despre toate aceste etichete la modul general, înlocuiți cifra din spatele lui H cu un „n”, deci vom vorbi despre etichetele Hn.
Numărul din spatele lui H determină nivelul titlului. O etichetă H3 va fi subtitlul unei etichete H2 care la randul sau va fi subtitlul unei etichete H1.
Tagurile Hn mai sunt numite si etichete de titlu dar ele NU trebuie confundate cu eticheta titlului (meta title).

Cum arata o eticheta H1 in HTML?

Iată cum arată o etichetă H1 în codul HTML al site-ului dvs.:
tag-ul H1 in HTML
În captura de ecran de mai sus, eticheta H1 este partea evidențiată în albastru.

De ce etichetele Hn sunt importante în SEO?

Tag-urile Hn sunt foarte utile pentru referințele naturale ale paginilor site-ului dvs. și sunt, fără îndoială, printre cele mai importante criterii după eticheta TITLE.
Când se calculează relevanța unei pagini, Google acordă mai multă greutate cuvintelor din titlurile dvs. Într-adevăr, pare destul de logic: atunci când citiți un text, titlurile vă vor ajuta să înțelegeți mai bine conținutul paginii. Este foarte posibil ca la început să scanați doar articolul, acestea vor deveni și mai importante. Acest lucru, Google a înțeles foarte bine și din acest motiv, cuvintele care sunt în titlurile și subtitlurile paginilor dvs. sunt tratate ca fiind importante.
Ierarhia titlurilor este, de asemenea, importantă. O etichetă H1 este mai importantă decât o etichetă H2. Cuvintele din prima etichetă vor avea mai multă greutate pentru calculul relevanței paginii dvs. decât cele pe care le adăugați în a doua.

Ce cuvinte ar trebui să folosiți în etichetele Hn?

După cum vedeți, trebuie să alegeți cu atenție cuvintele pe care le veți adăuga în etichetele Hn. Aceasta înseamnă că trebuie să fi efectuat mai întâi o analiza a cuvintelor cheie.
În mod ideal, eticheta H1 ar trebui să conțină expresia principală pentru care ați decis să poziționați pagina în motoarele de căutare. Într-adevăr, această etichetă fiind cel mai important titlu, este necesar ca acesta să conțină cuvântul dvs. cheie principal, astfel încât acesta să aibă o pondere maximă în calculul relevanței paginii dvs. Următoarele etichete (H2, H3, etc.) trebuie să conțină expresiile secundare pe care le-ați identificat în timpul analizei cuvintelor cheie.
De exemplu, dacă scrieți un articol al cărui subiect principal este „cum să alegeți o canisa”, eticheta h1 trebuie să conțină textul „Cum să alegi o canisă?”.
Puteți adăuga apoi etichetele h2 din sub-subiecte secundare sau cuvinte cheie referitoare la subiectul principal ca: „Găsiți o canisă în Romania“, „Ce preț este corect pentru o canisă“, „Cum se verifică dacă o canisă este de calitate „, Etc.

Cum ar trebui să fie organizate etichetele Hn?

După cum am văzut mai devreme în acest articol, numărul din spatele lui H definește importanța titlului. Aceasta înseamnă că ordinea în care adăugați etichetele de titlu pe pagina dvs. este, de asemenea, importantă. De exemplu, nu puteți începe un articol direct cu o etichetă H2 fără a adăuga mai întâi o etichetă H1. Mai jos este o vizualizare care arată cum ar trebui sa arate o ierarhie corectă a etichetelor Hn.

Ierarhie etichete Hn

Dacă nu organizați corect etichetele dvs. Hn, Google va avea dificultati in a înțelege continutul paginii. O intelegere gresita va conduce la pierderea relevanței termenilor cheie pentru pagina dvs. cu un efect negativ asupra poziționării sale în motoarele de căutare.

Analiza etichetelor Hn

Din fericire, există multe instrumente care iți vor permite să verifici dacă etichetele Hn sunt bine organizate pe paginile tale. Iti recomand sa folosesti instrumentul gratuit Alyze pentru a verifica conținutul fiecărei etichete Hn, precum și terarhia acestora.

Câte etichete H1 sunt necesare pe pagină?

Nu s-a ajuns la un consens cu privire la acest punct. Unii cred că nu este o problemă in a avea câteva etichete H1 pe o singură pagină, în timp ce alții, ca mine, preferă să aibă doar o singură etichetă H1 pe pagină.
Întrucât, în SEO, este mai bine ca o pagină să se ocupe doar de un singur subiect principal, consider că este mai logic că există doar un H1 pe pagină. Într-adevăr, eticheta H1 este cel mai important titlu și trebuie să conțină subiectul principal al paginii, deci mi se pare ciudat să poata exista mai multe subiecte principale pentru aceeași pagină. Mai mult decât atât, cele mai multe CMS, cum ar fi WordPress sau Prestashop, sunt de obicei configurate pentru a avea doar un h1 pe pagină. De exemplu, atunci când creați o postare nouă în WordPress, titlul articolului va fi direct în H1 deoarece este subiectul principal al paginii. Te sfătuiesc să iți simplifici viața și să utilizezi doar o eticheta H1 pe pagină.

Ce lungime pot avea etichetele Hn?

Nu există lungime impusă pentru etichetele Hn, cu toate acestea, nu trebuie să uităm că acestea vor fi folosite ca titlu în textul dvs. și, prin urmare, este de preferat să fie relativ succinte dacă nu doresti să întrerupi complet designul site-ului tau. Apropo, cu cât mai multe cuvinte adăugați la etichetele Hn, cu atât mai mult se va dilua impactul fiecărui cuvânt pentru calculul relevanței Google. Prin urmare, este de preferat să se utilizeze titluri relativ scurte. Dar nu uitați că titlurile dvs. sunt prezente în primul rând pentru vizitatorii dvs. și paginile trebuie să fie citite cu placere.

O problemă frecventă cu Hn!

Dacă analizezi Hn-ul cu ajutorul instrumentului Alyze despre care am vorbit mai devreme în acest articol, este foarte posibil să gasesti etichete de titlu pe care nu le-ai adăugat.
Aceasta este o problemă obișnuită intalnita pe teme WordPress, Prestashop sau orice alt CMS. Vina vine de la designerii și creatorii de teme, care tind să utilizeze etichetele Hn pentru a aplica un anumit design. De aceea este posibil să aveți pe tema dvs. WordPress, de exemplu H3 pe ​​cuvântul „comentariu” sau H4 pe cuvântul „coș” din magazinul dvs. Prestashop.
Dacă acest lucru este cazul site-ul tau., cea mai bună soluție este să corectati tema și să remediati aceste greseli intrucat ele reprezintă o problemă pentru optimizarea SEO-ului site-ului tau.

Asta e, acum știi rolul etichetelor Hn și cum să le optimizezi pentru a-ți îmbunătăți SEO-ul. Dacă site-ul tau este deja on-line, iti sugerez să verifici inițial arhitectura etichetelor Hn cu Alyze și, dacă aveți o problemă încercați, dacă este posibil, sa remedia problema. Apoi, faceți o analiza după cuvinte cheie si, in final, optimizați corespunzător etichetele Hn. Dacă ai întrebări despre acest articol, nu ezita să le formulezi în comentarii.