Fie că doriţi un site de prezentare sau un magazin on-line, folosind un şablon (model sau template), aveţi posibilitatea să economisiţi timp şi bani. Pentru asta ar trebui întâi să alegeţi un şablon de pe site-ul nostru partener https://modeledesite.ro care este afiliatul Template Monster pentru România. Template Monster este dezvoltator mondial de template-uri pentru site-uri web profesionale, CMS, Flash şi altele. Cu peste 30.000 de template-uri disponibile, oferta lor este de neegalat pe Web şi acoperă toate stilurile, tehnologiile şi domeniile de activitate.

Cu toate acestea, indiferent de calitatea şablonului (template-ului) ales, acesta nu poate fi folosit că atare. Veţi avea nevoie să înseraţi logo-ul dvs., sloganuri, imagini şi texte, şi probabil să modificaţi culori, fonturi, textul de pe butoane, antetul, să adăugaţi un formular de contact sau alte funcţionalităţi. Pe scurt, aveţi nevoie de personalizarea şablonului (template-ului) pentru a se potrivi cu imaginea şi nevoile dumneavoastră specifice. De asemenea, veţi avea nevoie de optimizarea paginilor pentru o bună indexare în mototarele de căutare, de instalarea site-ului dumneavoastră pe un server web. Toate aceste operaţii au nevoie de timp şi anumite competenţe. Dar aceste operaţii sunt exact ceea ce putem face noi pentru dumneavoastră.

Punerea în aplicare a adaptării unui șablon

Adaptarea și punerea în aplicare a unui sablon se face în mai multe etape, care depind în mare măsura de tipul de șablon și de ce anume doriți să modificați. Vă prezentăm mai jos pașii ce trebuiesc urmați în situațiile cele mai frecvent întâlnite. Vă rugăm să nu ezitați să cereți mai multe informații.

Pașii pentru particularizarea unui șablon:
[check_list]

  • Pre-producția
  • Personalizarea și dezvoltarea
  • Finalizarea proiectului
  • Servicii de optimizare și promovare (optional)

[/check_list]

Pre-producția

Cumpărarea şablonului

Primul pas este selectarea şi achiziţionarea unui şablon. Pentru a limita numărul de modificări care trebuie efectuate şi, în acest fel, a reduce costul proiectului, ar trebui să alegeţi un şablon cât mai apropiat de rezultatul pe care îl doriţi. Încercaţi să ţineţi cont de numărul de pagini (de exemplu, numărul de butoane de pe bara de navigare), culori, stiluri, titluri, articole care urmează să fie afişate pe pagina de start şi alte pagini etc … Totul este editabil, dar desigur se preferă ca numărul de elemente ce trebuiesc particularizate să fie cât mai mic astfel obţinând un cost mai redus de personalizare a şablonului.
De asemenea, trebuie ales un şablon compatibil cu tehnologia pe care doriţi să o utilizaţi pentru site-ul dvs. De exemplu, dacă se doreşte un site bazat pe un CMS (sistem de management al conţinutului), veţi avea nevoie de un anumit şablon, special creat pentru această tehnologie. La fel pentru un site e-commerce, un site animat…

Pentru un cost redus la o calitate înaltă, vă recomandăm partenerul nostru de template-uri Monster Template care vă oferă o gamă de peste 30.000 de template-uri, astfel încât vă va fi la îndemână să găsiţi unul care să fie uşor adaptat cerinţelor dumneavoastră.

Cereţi o estimare şi o analiză pentru proiectul dumneavoastră
Pentru a fi în măsură să vă sfătuim şi să stabilim în detaliu modificările pentru şablonul dvs., cereţi o estimare gratuită fără nici o obligaţie. Încercaţi să detaliaţi cât mai precis posibil proiectul dumneavoastră. Apoi vă rugăm să ne trimiteţi fişierele din şablonul dvs, împreună vom întocmi un mic caiet de sarcini în care vom menţiona tot ce trebuie adăugat, modificat şi/sau şters.

Semnarea contractului

Atunci când ajungem la un acord cu privire la caietul de sarcini, cu detalii şi termenele limită pentru finalizarea proiectului dumneavoastră, vă vom trimite prin e-mail un contract de prestări servicii ce va avea ca anexă caietul de sarcini redactat împreună cu dumneavoastră. Dumneavoastră va trebui să returnaţi, prin poştă sau curier rapid, un exemplar semnat şi ştampilat.

Plata

Înainte de a începe muncă, este necesară plata valoarii totale a contractului semnat.

Spaţiul clientului

Odată ce contractul a fost semnat şi avansul a fost plătit, vom crea un spaţiu securizat pe serverele noastre unde veţi putea urmări progresul în direct a lucrărilor de personalizare a şablonului.

Rezervarea numelui de domeniu şi găzduirea acestuia

În cazul în care aveţi nevoie, trebuie să vă rezervaţi numele dumneavoastră de domeniu. Pentru aceasta şi pentru găzduirea acestui domeniu, vă putem oferi o locaţie pe unul din serverele noastre. Mulţi clienţi apelează la noi de peste 10 ani şi se bucură de un excelent raport preţ/calitate.

Adunarea elementelor necesare

În mod ideal şi în funcţie de activitatea care urmează să fie făcută, vom colecta un număr maxim de elemente înainte de a începe particularizarea şablonului (logo-ul, imagini, text, etc.).

Personalizarea și dezvoltarea proiectului

Personalizarea şablonului

În conformitate cu caietul de sarcini elaborat, vom face personalizarea şablonul.

Dezvoltarea

Asigurăm dezvoltarea, implementarea şi testarea funcţionării corespunzătoare a tuturor caracteristicilor menţionate în caietul de sarcini.

Urmărirea on-line a progresului

Pe parcursul întregului proces de personalizare, ne consultăm cu dumneavoastră şi efectuăm modificările dorite. Puteţi urmări on-line (în timp real) tot ce se lucrează la proiectul dumneavoastră.
În conformitate cu garanţia „de satisfacţie totală”, comentariile dvs. sunt luate în considerare în procesul de personalizare. Vă informăm prin e-mail cu privire la orice progres major.

Finalizarea proiectului

Livrare de fişiere

După plata finală, toate fişierele şablonului personalizat vă sunt puse la dispoziţie sub forma unui fişier zip.

Servicii de optimizare şi promovare (opţionale)

În plus faţă de particularizarea şablonului dvs., vă oferim o gamă de servicii complementare (de optimizare, punere în funcţiune şi promovare) pentru a facilita lansarea site-ului dumneavoastră.

Servicii de optimzare

Pentru a optimiza site-ul dvs., vom scrie şi vom verifica tag-urile alt ale imaginilor, titlurile, descrierile şi cuvintele cheie pentru pagini. Dacă este necesar, putem de asemenea să realizăm un sistem de rescriere URL-uri.

Punerea în funcţiune

Putem face punerea în funcţiune a site-ului dumneavoastră:
– crearea de favicon
– instalarea pe serverul ales de dumneavoastră
– instalarea de baze de date
– setarea nameserverelor
– teste: link-uri moarte, script-uri, forme…

SEO

Putem face optimizarea pentru motoarele de căutare (taguri meta, tiluri, descrieri imagini…).
Vom crea un fişier sitemap.xml şi vom transmite manual site-ul dumneavoastră către motoarele de căutare majore (Google, Yahoo…).